کلاچ اتوماتیک چیست؟ چه گرهای از روال رانندگی ما باز میکند؟ هیچ رانندهای نیست که ترافیک را دوست داشته باشد و اگر کلاچی هم که زیر پای او قرار گرفته ، اتوماتیک نباشد. برای رفع مشکلات متعددی که کلاچهای دستی ایجاد میکنند، تکنولوژی به کمک ما آمده و یکی از بهترین ابداعات بشر را در اختیارمان قرار داده و آن چیزی نیست جز کلاچ اتوماتیک، ما در آرون پارت انواع صفحه کلاچ اتوماتیک را جهت خرید شما در دسترس قرارداده ایم که شما بتوانید کیت کلاچ با کیفیت برای خودرو خود بخرید. اما سیستم کلاچ اتوماتیک چگونه کار میکند؟ آیا سیم کلاچ اتوماتیک مثل سیستمهای معمولی وجود دارد؟ در این مطلب که درباره ی کلاچ اتوماتیک می باشد با ما همراه باشید تا با یکدیگر به بررسی طرز کار کلاچ اتوماتیک و معایب و مزایای آن بپردازیم.
کلاچ اتوماتیک چیست؟ سیستم کلاچ اتوماتیک چگونه کار میکند؟
این کلاچ یک قطعه الکترومکانیکی است که کاربر را از فشردن پدال کلاچ راحت می کند و در حقیقت این امکان را فراهم میسازد که این عمل به صورت خودکار و اتومات صورت گیرد . شکل عملکرد سیستم کلاچ اتوماتیک به شکلی ساده و در عین حال کاربردی پیش میرود. شما به یک دکمه در بخش سردنده دسترسی خواهید داشت که با فشردن آن دکمه، ECU یا کامپیوتر مرکزی خودرو، فرمانی برای به جریان درآمدن نیروی مغناطیسی ایجاد و کلاچ عمل میکند. به این ترتیب دیگر نیازی به فشردن پدال کلاچ توسط راننده نمی باشد.
مکانیزم کلاچ برقی تقریبا شبیه به گیربکسهای اتوماتیک می باشد ولی با این تفاوت که در گیربکسهای اتومات پس از حرکت کردن اتومبیل ، کلیه فرآیندهای مربوط به تعویض دنده به صورت خودکار صورت می گیرد، اما در کلاچ برقی تنها عمل کلاچ گیری به صورت اتومات انجام میشود و کم یا زیاد کردن دنده به صورت دستی و توسط خود شخص راننده انجام می گیرد.
فقط فرآیند کلاچ گیری به صورت اتومات صورت میگیرد و راننده تنها باید با استفاده از سر دنده و به صورت دستی، دنده را تعویض کند ، در این حالت دیگر پای شما درگیر فشار دادن پدال کلاچ نمی باشد.
مشکلات رایج کلاچ اتوماتیک چیست؟
بکسواد کلاچ
بکسواد کلاچ یکی از شایع ترین نشانه هایی است که حکایت از خرابی کلاچ خودرو را دارد. بکسواد کلاچ بنا به دلایل گوناگونی رخ می دهد، احتمال دارد بروز این مشکل به دلیل خلاصی نداشتن پدال کلاچ اتفاق افتد یا روغنی شدن یا چرب شدن لنت کلاچ اتفاق بیفتد.
سوختن و سائیده شدن بیش از حد لنت صفحه کلاچ که معمولا به علت سهل انگاری راننده و یا قرار دادن پا بر روی پدال کلاچ برای مدت زمانی طولانی رخ می دهد از دیگر دلایل بروز این مشکل است، در صورتی که فنرهای دیسک ضعیف شده باشد نیز شاهد بروز این مشکل هم خواهید بود.
لرزش کلاچ از علائم خرابی کلاچ
یکی از دیگر مشکلات رایج کلاچ که رانندگان بسیاری با آن مشکل روبه رو هستند ، لرزش کلاچ می باشد . این مشکل بنا به دلایل گوناگونی رخ می دهد ، که احتمال دارد این مشکل به دلیل روغنی شدن صفحه کلاچ رخ داده باشد یا شاید هم بخاطر تنظیم نبودن شاخک های دیسک کلاچ که علت لرزش باشد.
دل زدن پدال کلاچ از علائم خرابی کلاچ
از دیگر مشکلات کلاچ ماشین که بسیار شایع بوده و رانندگان بسیاری با آن روبه رو می شوند، دل زدن پدال کلاچ می باشد، اگر با این مشکل رو به رو شده اید به احتمال زیاد موتور و سیستم انتقال قدرت ، در یک امتداد قرار ندارد. شل شدن فلایویل از سایر دلایلی می باشد که باعث دل زدن پدال کلاچ می شود.
در صورتی که دو شاخه کلاچ و بلبرینگ در مرکز دیسک قرار نداشته باشند نیز این مشکل رخ می دهد یا شاید شکسته شدن فنر با دو شاخه کلاچ از دیگر دلایل دل زدن می باشد.
خلاص نکردن کلاچ (جدا نکردن کلاچ)
این مشکل از دیگر نشانه های خرابی کلاچ به شمار می آید، خلاص نکردن کلاچ از مشکلاتی می باشد که هر چه سریعتر بایستی علت بروز آن را شناسایی و در صدد رفع آن اقدام کنید.عوامل گوناگونی باعث بروز این مشکل در کلاچ خودرو می باشد، خلاصی بیش از حد کلاچ، در یک امتداد نبودن موتور و گیربکس، تاب برداشتن صفحه کلاچ، تنظیم نبودن دو شاخه کلاچ و گریپاژ صفحه کلاچ روی شافت کلاچ از رایج ترین عوامل بروز این مشکل در سیستم کلاچ به شمار می آید.
فرو ریختن سریع لنت صفحه کلاچ
بروز این مشکل از دیگر نشانه خراب شدن کلاچ است . اگر با این مشکل روبه رو شدید به احتمال بسیاری در یک امتداد قرار نگرفتن موتور و گیربکس علت این مشکل می باشد.
هنگام فشار بر روی پدال کلاچ صدای جیغ شنیده می شود
شنیده شدن صدای جیغ به هنگام فشار پدال کلاچ از دیگر مشکلات رایجی است که هنگام خراب شدن این قطعه مشاهده می شود . سائیده شدن و فرسوده شدن بلبرینگ کلاچ از مهم ترین دلایل بروز این مشکل در کلاچ می باشد.
هنگام اتصال صفحه به فلایویل و دیسک صدای جیغ کلاچ شنیده می شود
در صورتی که هنگام متصل شدن صفحه کلاچ به فلایویل و دیسک صدای جیغ مانندی را می شنوید به احتمال بسیار لنت کلاچ بیش از حد سائیده شده و به پرچ رسیده است.
مزایای گیبرکس اتوماتیک چیست؟
- سهولت در رانندگی
- عدم خسته شدن راننده در مسیرهای طولانی
- افزایش سرعت واکنش راننده در مواقع بحرانی و درنتیجه کاهش خطر تصادف
- تعویض دنده نرم و احساس آرامش بیشتر از نحوه عملکرد خودرو (در صورت سلامت کامل جعبه دنده اتومات)
قیمت و هزینه نصب کلاچ اتوماتیک چقدر است؟
قیمت صفحه کلاچ برقی با توجه به مدل و نوع ماشین کمی متفاوت است اما در کل با هزینه ای حدود 7,350,000 الی 8,800,000 میلیون تومان می توانید ماشین خود را به کلاچ اتوماتیک مجهز کرده و استرس و نگرانی , پا درد و کمر درد را از را فراموش کرده و به لذت از رانندگی فکر کنید مطمئن شوید زمانی که سیستم کلاچ هوشمند را بر روی ماشین خود نصب کنید و در مواقع ترافیک به خود بابت نصب کلاچ اتومات افتخار می کنید.